Final fastuos de festival

final1

Ediția cu nr. 44 a Festivalului „Vacanțe Muzicale” s-a încheiat cu seara muzicii de operă, protagonistă fiind soprana care a început formarea muzicală la Piatra Neamț, care a câștigat unsprezece concursuri internaționale și care din anul 2012 este solistă a Operei Naționale din Atena – Cellia Costea.

În compania Orchestrei Simfonice de Tineret “Naissus” din Nis (Serbia), anamblu dirijat de Zoran Andric, a interpretat pagini lirice de: Verdi, Leoncavallo, Dvorak, Lehar, Delibes, Grigoriu. A fost o întâlnire dintre o voce importantă, o artistă experimentată a artei lirice actuale și o orchestră care a lăsat în unele momente impresia că este prea de tineret. Una peste alta publicul care a umplut Piața Turnului s-a bucurat de momente artistice reușite, de o voce frumoasă, cu un registru grav special, de diversitatea stilistică a repertoriului.

final2

Cellia Costea a impresionat prin căldura cu care a transmis emoții, prin știința frazării, prin inteligența interpretării logice în perfectă relaționare cu diversele stiluri abordate.

Concertul s-a încheiat cu un foarte frumos foc de artificii și cu promisiunea organizatorilor că următoarea ediție a festivalului, cea cu nr. 45, va fi o extraordinar de plăcută surpriză.

Până atunci însă trebuie să spun că actuala ediție a arătat foarte bine, au fost evenimente sonore importante, au fost reveniri spectaculoase la Piatra Neamț, au fost inaugurări, precum cea a pianului nou mult așteptat, de mare importanță pentru viața muzicală zonală.

Dintr-un top al preferințelor nu pot lipsi: excepționalul concert al Corului Academic Radio, recitalul de mare rafinament susținut de violoncelistul Răzvan Suma și pianistul Horia Mihail, emoționantul concert ArgEn Tango sau deosebit de atractiva propunere muzicală a celor de la Traffic Strings.

Nu ne rămâne decât să așteptăm cu încredere ca le ediția de anul viitor vom putea vorbi la superlativ despre toate momentele festivalului.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s