Artiști japonezi la Castelul Peleș

afis-sunet15-octombrie

Sâmbătă 15 octombrie 2016, de la ora 16 în Sala de concerte a Castelului Peleș va avea loc un recital eveniment, în cadrul ediției a VI a a Stagiunii “Sunetul muzicii”, organizată de ExcesMusic, Muzeul Naţional Peleş, Asociatia Pro Valores si  Radio Romania Cultural.

muzicieni

Protagoniști vor fi laureații ediției a XI a a Concursului România de la Tokyo, competiție organizată din anul 2005 de Romanian Music Society in Japan, organism prezitat de domna Kazuko Shimada. Opusuri de: Yasye, Prokofiev, Bartok și Ravel vor fi interpretate de violonistele: Reika Sakamoto și Ayano Shigematsu. Cele două vor fi acompaniate de pianista Ioana Enea.

Accesul se face pe bază de invitaţie, care poate fi obţinută scriind pe adresa: peles.ro@gmail.com

Născută în 1997, violonista Reika Sakamoto a câștigat Premiul I la Concursul Internațional de Vioara – Brentonico, Italia (2004), Marele Premiu la ediția a 24-a a  Japan Classical Music Competition (2014) și Premiul I la ediția a XI -a a Concursului Internațional de Muzică „România” de la Tokyo (2015). La vârsta de 15 an a început să studieze sub îndrumarea maestrului Seiji Ozawa. La vârsta de 17 ani, ea a fost aleasă concert maestru al Orchestrei de tineret condusă de marele dirijor Seiji Ozawa și a participat la Festivalul Seiji Ozawa de la Matsumoto, la Concertul extraordinar de la Castelul Nijo-jo din Kyoto și la producția operetei „Liliacul”. În prezent ea este studentă în primul an la Toho Gakuen College. 

Tânăra violonistă Ayano Shigematsu este laureată a mai multor competiții: premiul al IV-lea la ediția a XXIV a a  Japan Classical Music Competition (2014), a câștigat ediția a IX a a Concursului de la Yokohama,  a obținut premiul al II-lea la ediția a XVI-a a Concursului Internațional de la Osaka, iar anul trecut la ediția a XI -a a Concursului Internațional de Muzică „România” de la Tokyo a obținut premiul al II-lea și premiul oferit de Ambasada României. În 2013 a fost concert maestru al Orchestrei de tineret, în această postură interpretând Simfonia a IX-a de Beethoven la Musikverein, în Viena. În  prezent este studentă a Universității de Arte din Tokyo. .

Pianista Ioana Enea s-a născut la Ploiești, în 1991 și a studiat pianul de la vârsta de 7 ani, cu doamna profesor doctor Sanda Hîrlav-Maistorovici, iar în prezent este discipolă a maestrului Vlad Dimulescu. În anii 2000 şi 2009 a participat la cursuri de măiestrie interpretativă susținute de Lory Wallfisch (SUA), iar în primăvara anului 2009, cu Luciano Lanfranchi (Italia). În martie 2010 s-a perfecţionat pe probleme de pianistică chopiniană, cu profesoara Alycia Paleta Bugaj de la Conservatorul “Fr. Chopin” din Warşovia. A obţinut premii la diverse concursuri. A susţinut recitaluri la: Ploieşti, București, Dorohoi, Câmpina, Ploiești, Sinaia, precum și în Ungaria și Franța.

Amănunte pe: https://stagiuneasunetulmuzicii.wordpress.com/

Parteneri: Radio Romania Cultural, Uniunea de Creaţie Interpretativă a Muzicienilor din România prin Programul “Oportunităţi la tine acasă”, Asociaţia Cultural – Sportivă Pro Valores. 

Parteneri media: Enjoy TV, Observator cultural, Radio Romania Muzical, Radio Trinitas Calendar evenimente, Roportal.ro, Bucuresteni.ro, JurnalMM.ro, Capital cultural, Agentia de carte, Criterii Nationale, România pozitivă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s