Duo Kitharsis – recital și lansare de CD la Palatul Mogoșoaia

Palatul Brâncovenesc de la Mogoşoaia găzduiește duminică 16 august 2015, ora 12, un eveniment de excepție – recitalul unui ansamblu special, laureat la numeroase concursuri desfășurate în Franța, Italia, Polonia și România – Duo Kitharsis.

Afis-Recital2

Chitariștii Alexandra Petrișor și Dragoș Horghidan, revin la Palatul Mogoșoaia, acolo unde în anul 2014 au câștigat ediția a IV a a Concursului Drumul spre celebritate.

Recitalul este prilejui de prezentarea în România a primului compact disc în care protagoniști sunt membrii Duo Kitharsis. Albumul a fost realizat de curând în Polonia și cuprinde opusuri de: Jean-Philippe Rameau, Dušan Bogdanović, Mauro Giuliani, Mauel de Falla și Astor Piazzolla, iar câteva dintre opusurile acestor creatori vor răsuna și în sala Scoarțelor a Palatului Brâncovenesc de la Mogoșoaia. Recitalul va fi urmat de o sesiune de autografe.

   Duo Kitharsis,  alcătuit din Alexandra Petrisor si Dragos Horghidan, a luat ființă la București, în anul 2009.

duo-kitharsis

       Absolventi ai Facultății de Interpretare Muzicală din cadrul Universității Naționale de Muzică din Bucureşti, la clasa de chitară a Lect. Univ. Dr. Cătălin Ștefănescu-Pătraşcu, Duo Kitharsis îşi continuă studiile de Master în duo de chitare la Staatliche Hochschule für Musik und Darstellende Kunst Stuttgart avându-i ca profesori pe Duo Kaltchev – Ivo şi Sofia Kaltchev.

      În prezent, Duo Kitharsis studiază la Conservatoire de Strasbourg, la clasa unuia dintre cele mai importante duo-uri de chitară din lume, Duo Melis – Alexis Muzurakis şi Susana Prieto.

   Participarea la competiţii din ţară şi din străinătate adună în palmares distincţii onorante: Marele Premiu la Festivalul Internațional de Chitară Clasică, Ediția a IX-a, Olsztyn (Polonia) în 2014;  Premiul I la „Concorso Internazionale di Esecuzione Musicale”, Ediţia a II-a, Castel Ritaldi (PG), (Italia) în 2014; Premiul I la „Concorso di Esecuzione Musicale « Citta di Piove di Sacco » Ediţia a VII-a, Padova (Italia) în 2014;  Premiul I la Concursul Drumul spre celebritate ediția      a IV a, Premiul II la Concursul European de Chitară Clasică ” Enrico Mercatali” Ediţia a X-a, Gorizia (Italia) în 2013; Premiul I la Festivalul Internaţional de Chitară Transilvania, Ediţia a IX-a, Cluj-Napoca (România) în 2011.

      În 2014, a III-a ediție a turneului  extraordinar „Muzica în Palatele României” i-a avut ca protagonişti pe Duo Kitharsis. Tot in 2014, Duo Kitharsis susține concertul anului din cadrul seriei „Nouveaux Talents” pe scena Auditoriumului – Cité de la musique et de la danse din Strasbourg.

      Duo Kitharsis debutează la Paris în anul 2015, la Hôtel de Soubise – Archives nationales în cadrul sezonului de concerte organizate de către Asociatia „Jeunes Talents”.

     De curând, cei doi chitaristi au cântat în premieră națională „Concertul pentru două chitare și orchestră” de Mario Castelnuovo Tedesco, alaturi de Orchestra de Cameră Radio din București.

     Duo Kitharsis a fost invitat să susţină concerte pe scenele internaţionale din Germania, Franţa, Italia şi Polonia.                                                                                  

      Duo Kitharsis cântă pe instrumente realizate de către lutierul român Alexandru Marian.(http://chitareconcert.wordpress.com/)                        

Organizatori: Primăria Municipiului Bucureşti, prin Centrul Cultural Palatele Brâncoveneşti, Pro Valores Art & Sport, Radio România Cultural, Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti

Parteneri media: Radio Romania Muzical, Observator cultural, Port.ro, Agentia de carte.ro, Onlinegallery.ro, Calendar evenimente, SensoTV, Ziarul Metropolis, Bucureşteni.ro, Best-event.ro.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s