Baroc francez … în atmosferă britanică

peles 2

Ploile torențiale, vremea proastă nu au împiedicat publicul să umple sâmbătă 21 iunie 2014 sala de muzică a Castelului Peleș. Melomanii au fost atrași atât de inedita incursiune în sonoritățile barocului francez, cât și de faptul că după foarte mulți ani, în acest spațiu special au putul să asculte un clavecin.

A fost o serată extrem de interesantă și emoționantă prilejuită de împlinirea a 250 de ani de la dispariția muzicianului, reformatorului, teoreticianului Jean Philille Rameau.

peles 1

Protagoniste au fost două artiste tinere, foarte valoroase, angajate într-o ambițioasă căutare a autenticităţii sonore: Veronica Anușca și Raluca Enea. Soprana Veronica Anușca – o voce deosebit de frumoasă, omogenă, a reușit să impresioneze prin foarte buna abordare stilistică și tehnicitatea deosebită. Clavecinista Raluca Enea este un artist foarte expresiv, la care se îmbină armonios valoarea și știința interpretării, inteligenta construcție a frazelor și rafinata ornamentare. Cele două au dat dovadă de mare omogenitate și plăcere de a cânta în versiunile original – camerale ale operei „Indiile galante”.

Următorul eveniment din stagiunea Sunetul Muzicii, organizată de Muzeul National Peles, ExcesMusic, prin programul Oportunități la tine acasă finanțat de Uniunea de Creație Interpretativă a Muzicienilor din România, Radio România Cultural și Asociatia Pro Valores va avea loc sâmbătă 2 august, de la ora 17. Atunci va avea loc o serată impregnatî de armonii jazzistice, invitați fiind pianistul Mircea Tiberian, percuționistul american, naturalizat francez John Betsch și americanul stabilit în Germania Chris Dahlgren la contrabas și vioala da gamba

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s