Palatul Mogoșoaia …de la inedit, la excelență sonoră

palat

Pentru al III lea week-end consecutiv, în atmosfera fascinantă a Palatului Mogoșoaia, a continuat ediția a III a a Mogoșoaia ClasicFest, eveniment oferit de Primăria Municipiului Bucureşti, prin Centrul Cultural Palatele Brâncoveneşti, Asociaţia “Pro Valores” și Radio România Cultural. Sâmbătă 10 și duminică 11 mai, au avut loc două serate în care accentul s-a pus pe ineditul formațiilor invitate și pe noutățile repertoriale absolute pentru scenele din România.

visenescu si artmusik

Clarinetistul Emil Vișenescu și Cvartetul ArtMusik au oferit în prima seară trei prime audiții românești, trei lucrări extrem de frumoase, impecabil interpretate: cvintete cu clarinet de Ottorino Respighi, Ferruccio Busoni și Giacomo Meyerbeer. Omogenitate, inteligență interpretativă, calitate sonoră și expersivitate au fost doar câteva dintre atributele acestui recital eveniment.

duo cello jaya

O zi mai târziu, Ella Bokor și Mircea Marian, adică Duo Cello Jaya, au invitat publicul la o încântătoare călătorie sonoră în perioada barocului fracez si italian, cu treceri spre clasicismul fracez si vienez. Au putut fi ascultate lucrări originale pentru două violoncele de: Francois Couperin, Joseph Haydn, Giacobbe Cervetto și Jean Baptiste Barriere.

saptamana 4 bun

În week-end-ul cu numărul patru al festivalului vă vor fi oferite noi evenimente: sâmbătă 17 mai, de la ora 12, Costin Soare, ajutat de lăută sau chitară, vă propune un itinerariu care pornește din Renașterea engleză, reprezentată de John Dowland și ajunge până în a doua jumătate a secolului XX, în Argentina lui Astor Piazzolla, pentru ca duminică 18 mai, tot de la ora 12, să puteți fi martorii un recital ancorat în sonorități baroce franceze. Valorosul Duo Atris alcătuit din violonista Raluca Stratulat și pianista Adriana Toacsen vă invită în lumea sonoră imaginată de Jean Marie Leclair, de la a cărui trecere în eternitate se împlinesc în acest an 250 de ani.

Programul complet pe: http://mogosoaiaclasicfest.wordpress.com/

Organizatori: Primăria Municipiului Bucureşti, prin Centrul Cultural Palatele Brâncoveneşti, Asociaţia Culturală “Pro Valores”, Radio România Cultural, Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti şi ExcesMusic
Partener: Marconi Relax
Parteneri media: Radio Romania Muzical, Observator cultural, Port.ro, Agentia de carte.ro, Artindex, Looms, Onlinegallery.ro, Diseara.ro, Modernism, Calendar evenimente, SensoTV, Art Act magazine.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s