Rafinament la superlativ

IMG_4889

Sâmbătă 26 și duminică 27 aprilie au avut loc în Sala Scoarţelor din Palatul Mogoşoaia primele recitaluri din cadrul ediţiei a III a a Mogoșoaia ClasicFest, eveniment organizat de Primăria Municipiului Bucureşti, prin Centrul Cultural Palatele Brâncoveneşti, Asociaţia “Pro Valores”, Radio România Cultural, Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti şi ExcesMusic. Un public numeros a ținut să asiste la două serate de mare rafinament, la două călătorii în istorie, prilejuite împlinirea a 250 de ani de la dispariția lui Jean Philippe Rameau și a 300 de ani de la nașterea lui Christoph Willibald Gluck.

pf_1398632391

Invitate au fost clavecinista Raluca Enea și soprana Veronica Anușca. In prima seară în pagini pentru clavecin solo, semnate de Rameau, publicul a putut descoperi în persoana Ralucăi Enea un artist de mare forță expresivă, la care valoarea și știința intepretării se îmbină într-o ambițioasă căutare a autenticităţii sonore.

IMG_4895

O zi mai târziu, clavecinistei amintite i s-a alăturat într-o serată lirică Rameau – Gluck o mare speranţă a artei lirice româneşti, soprana Veronica Anușca – o voce deosebit de frumoasă, perfect dozată la condițiile acustice ale sălii, o tânără artistă care a reușit să impresioneze prin foarte buna abordare stilistică și tehnicitatea deosebită.

saptamana 2

Următoarele manifestări ale festivalului vor avea loc pe 3 și 4 mai, tot de la ora 17. În prima seară, violoncelistul Dan Cavassi şi pianistul Mihai Ungureanu ne vor purta în universul sonor brahmsian, pentru ca a doua zi să evolueaze laureaţii ediţiei a IV a a Concursului „Drumul spre celebritate”: violonista Simina Croitoru, violoncelistul Horaţiu Luduşan şi fagotistul Mihai Boboiescu.

Programul complet pe: http://mogosoaiaclasicfest.wordpress.com/

Organizatori: Primăria Municipiului Bucureşti, prin Centrul Cultural Palatele Brâncoveneşti, Asociaţia Culturală “Pro Valores”, Radio România Cultural, Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti şi ExcesMusic

Partener: Marconi Relax

Parteneri media: Radio Romania Muzical, Observator cultural, Port.ro, Agentia de carte.ro, Artindex, Looms, Onlinegallery.ro, Diseara.ro, Modernism, Calendar evenimente, SensoTV, Art Act magazine.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s