Rafinament sonor la Castelul Peleș

peles 2
În ciuda vremii, mai degraba tomnatice, un public destul de numeros a ținut să fie prezent la o nouă seară de excepție oferită de proiectul Sunetul muzicii. În sala de muzică a Castelului Peleș amatorii rafinamentului sonor suprem – miniatura vocal camerală – s-au desfătat în seara zilei de 5 aprilie, cu un program de mare diversitate stilistică și de o extraordinară frumusețe. Cei care ne-au purtat în fascinanta lume a versului cântat, pendulând între spaţiul german şi cel francez au fost solista operei din Braşov – soprana Cristina Radu şi pianistul Steffen Schlandt, continuatorul tradiţiei muzicale de la Biserica Neagră.
MIB_8314Îmbrățișând tematica din acest an a stagiunii, care se desfăşoară sub încărcătura împlinirii a 100 de ani de la dispariţia Regelui Carol I şi a 100 de ani de la încheierea domniei Reginei Elisabeta, patroană a artelor, cunoscută şi sub pseudonimul Carmen Sylva, Cristina Radu și Steffen Schlandt au strecutrat și câteva îmbinări între arta reginei – poete şi arta sunetelor, lieduri create de George Enescu şi Rudolf Lassel. În restul programului au abordat opusuri de: Ravel, Brahms, Strauss, Debussy, Massenet, Grieg, Poulenc și Delibes.
peles1
Impresionantă a fost relaționarea dintre cei doi artiști, omogenitatea, calitatea vocală a sopranei și inepuizabilele resurse coloristice ale tânărului pianist. Doi muzicieni profunzi, cu o mare forță expresivă și o superioară înțelegere a mesajului creator.
peles 3
Următorul eveniment din stagiunea Sunetul Muzicii, organizată de Muzeul National Peles, ExcesMusic, prin programul Oportunități la tine acasă finanțat de Uniunea de Creație Interpretativă a Muzicienilor din România, Radio România Cultural și Asociatia Pro Valores va avea loc sâmbătă 3 mai, de la ora 17, atunci cand la Castelul Peleș vor evolua laureatii editiei a IV a a Concursului Drumul spre celebritate, competiție care se desfășoară într-un alt loc de mare frumusețe și încărcat de istorie – Palatul Mogoșoaia: fagotistul Mihai Boboiescu, violoncelistul Horatiu Ludusan şi violonista Simina Croitoru. Cei trei vor interpreta opusuri de: Pablo de Sarasate, Fritz Kreisler, Robert Schumann, Piotr Ilici Ceaikovski, Gaspar Cassado, Charles Koechlin și Jean Francaix.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s